Våra tjänster inom vvs

Vi är belägna i Hörby men åtar oss uppdrag i hela Skåne. Tjänster och arbeten som vi utför är traditionellt rörmokeri med arbeten inom värme, sanitet, kall- och varmvatteninstallationer, vattenförsörjning, filtrering och service. Vi åtar oss helhetslösningar vid exempelvis installationer av värmepumpar, renoveringar och nybyggnation.

VVS-Tjänster

Vi åtar oss alla typer av uppdrag vad gäller VVS. Vare sig det handlar om ett mindre läckage i en lägenhet eller en större renovering av badrum, finns vi där för att göra jobbet. Vi arbetar med både privatpersoner och fastighetsägare. Alla våra kunder är viktiga för oss och du kommer alltid få hög prioritet och service.

Vad står VVS för?

VVS är en förkortning som inkluderar ett flertal områden som VVS-montörer arbetar inom. VVS står för värme, ventilation och sanitet. Titeln rörmokare associeras ofta främst med sanitet. Det är förståeligt då den delen handlar just om rör och naturligtvis är det så att VVS-företag arbetar med rördragning, men i många fall är det andra typer av tjänster som dominerar ett VVS-företags uppdrag.

Värme

Ett vanligt förekommande exempel inom värme är installation av värmesystem. Inom detta ingår arbete med radiatorer och olika slags värmepumpar. Ett effektivt sätt att sänka sina uppvärmningskostnader är att välja berg- eller luftvärme.

Ventilation

Ventilation handlar om att ersätta luft i inomhusutrymmen för att kontrollera temperaturen, men även för att cirkulera luften och på så sätt hålla miljön och omgivningen fri från fukt, odörer, rök, luftburna bakterier och koldioxid. Ventilationen är en av de viktigaste faktorerna för att bibehålla en god luftkvalitet i byggnader.

Sanitet

Sanitet berör systemen för hanteringen av vätskor och gaser, främst installationer för tapp- och spillvatten. Vattenförsörjning sköts oftast via tre rör. Ett rör är för kallvatten, ett för varmvatten och ett annat för varmvattencirkulation.

Kontakta oss

Värmepumpar skåne - värmepumpslösningar

Vi har lång erfarenhet av att arbeta med värmepumpar av alla slag som exempelvis frånluftsvärmepumpar, luft-vatten-värmepumpar med mera. Arbetet vi har utfört har resulterat i nöjda kunder som numera har ett värmesystem installerat hemma. Vi kan allt om värmepumpar, så vare sig du ringer i egenskap av villaägare eller ägare av företagslokal, kan du vara säker på att vi alltid en lösning för dig!

 

Kontakta oss så tar vi fram offerter samt sköter allt från den dokumentation som behövs för upprättandet inför installation till kontakt med myndigheter inför arbetet. Vår prioritet är att hålla god service och att hålla nära kontakt med våra kunder, genom att finnas med under hela arbetsförloppet. Vare sig du vill få en värmepump installerad eller få en service/reparation utförd på ditt befintliga värmepumpssystem, är vi redo att dyka in i arbetet. Det är svårt som oinsatt att bedöma vad som ska göras och därför är du välkommen att kontakta oss vid minsta fråga eller fundering så kan vi ge dig råd. Med oss kan du känna dig trygg i att låta oss göra arbetet.

Om värmepumpen

Värmepumpen blir ett allt vanligare värmesystem eftersom allt fler lär sig om dess fördelar. Den är ekonomisk i drift och billigare än andra värmesystem som finns ute på marknaden. Vad är det för faktorer som gör värmepumpen så fördelaktig ur ett ekonomiskt perspektiv? Systemet omvandlar energin som lagras naturligt i luft, mark, vatten och berggrund. På så sätt utvinns massor av gratis energi som därefter omvandlas till värme, vilket både är ekonomiskt och miljövänligt.

Kontakta oss

Badrummet - din trivsel och avslappning

I badrummet kombineras personlig design och funkionalitet. Det viktiga är att du trivs i ditt badrum. På Johanssons VVS-service AB arbetar vi endast med kvalitétsprodukter till badrum från högt ansedda tillverkare.

 

Är du i behov av hjälp och råd kring vad som skulle passa ditt badrum, kontakta oss så hjälper vi dig gärna med dina funderingar. Vi tar gärna fram förslag för dig och ser till att du blir nöjd. Vi håller en hög servicenivå och har nära kontakt med våra kunder vilket ger en hög kvalitet och trygghet. Vi åtar oss helhetslösningar vid arbeten med badrum. 

Kontakta oss

Renovering och nybyggnation

Har du ett badrum som inte längre luktar fräscht kan det röra sig om ett tecken på fukt eller smuts som fastnat i rören och har börjat lukta efter ett tag. Fettfläckar och större fettklumpar i avloppet är en av de vanligare orsakerna till stopp. Att avlägsna fettet och se till att det inte kommer in i rören igen är ett tidskrävande arbete som inte görs endast genom att hälla i diskmedel och hett vatten. Här handlar det om att ta isär rören och få bort allting. I vissa fall kan det gå så pass långt att avloppsrören behöver bytas ut och även bygga om avloppssystemet på nytt. I det fallet är det rekommenderat att du kontaktar en VVS-firma som kommer till dig och inspekterar rörens skick antingen med kamera på ett stativ som de för in i rören eller en rörlig ställning som rullar in i rören. Med dessa verktyg får du och VVS-teknikern ett större underlag att göra en bedömning för att sedan fatta ett beslut om vad för åtgärd som ska vidtas.

Vi på Johanssons VVS-service AB är experter på renovering och nybyggnation inom VVS, så behöver du se över dina rör och få dem utbytta ska du vända dig till oss. Våra VVS-tekniker har stor erfarenhet och ge dig goda råd om hur du bör göra för att rören ska bli så bra som möjligt.

Kontakta oss